Orvos-beteg kommunikációs tréningek a compliance fejlesztéséért

Orvos-beteg kommunikációs tréningek a compliance fejlesztéséért

A compliance viselkedés fontosságáról a háziorvosi praxisban

A modern gyógyítási tevékenység egyik legnagyobb problémája a páciensek nem megfelelő compliance viselkedése. A hazai adatok szerint pl. sztatinok esetében primer prevencióban 10 betegből csupán 2 váltja ki a gyógyszerét 12 hónappal az első felírást követően, szekunder prevencióban 6-7, vagyis az alapellátásban a legnagyobb a gond. A hazai adatok többszörösen elmaradnak pl. a finnországi eredményektől. (Dr. Molnár Márk Péter, Budapesti Corvinus Egyetem kutatási eredményei)

A tréningsorozat célja

Kommunikációs tréningsorozatunk célja, a hazai hatékony gyógyszerezési és gyógyszerszedési háziorvosi gyakorlat támogatása az orvos-beteg kommunikáció fejlesztésével. Az orvos-beteg kommunikáció területe az USA-ban, illetve a vezető nyugat európai országokban már kiterjedt kutatással, megfelelő szakirodalommal és képzési rendszerrel rendelkezik. Magyarországon az orvos-beteg kommunikáció fejlesztése még újdonságnak számít, a témával elsősorban orvosi egyetemeinken megvalósuló elméleti oktatás keretében foglalkoznak. Ebben az értelemben, a Richter Gedeon Nyrt. 2010-ben megkezdett háziorvosi tréningsorozata piaci innovációnak tekinthető.

A tréningek időtartama

• Egy napos tréningek, reggel 9.00-17.00, 40 perces ebédszünettel

A tréningeket vezetik

• Léder László

A tréningek felelőse

• Léder László pszichológus, tréner

Léder László szakmai önéletrajz

Fotó: Szász Marcell

Léder László, 48 éves pszichológus, tréner, kommunikációs szakértő. 1994-ben végzett az ELTE pszichológia szakán, 1996-2000. között a Semmelweis Egyetemen, illetve a stockholmi Karolinska Intézet-ben klinikai pszichológia Ph.D. tanulmányokat végez. 1998-2000. az Egészségügyi Minisztérium szakértője, az Egészségfejlesztési Kutató Intézet alapító tagja. 1999-2000 között a MEDINFO főigazgató helyettese, irányítása alatt kezdődik meg MEDINFO Egészségügyi Kommunikációs Intézetté történő átalakítása.2000-2002. között az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói tanácsadója, az országos MEP hálózat szervezetfejlesztési programjának koordinátora. 2003-2005. között a Semmelweis Egyetem, Rektori Hivatal központi PR és Marketing részlegének alapítója és vezetője. 1996-óta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet illetve a Menedzserképző Intézet oktatója és tanácsadója. Pszichológia, orvosi kommunikáció, illetve egészségügyi PR- marketing és vezetési ismereteket oktat angol, német és magyar nyelven. 1996-óta dolgozik trénerként, coach-ként és szervezetfejlesztési szakértőként az egyetemi, közigazgatási és forprofit szféra meghatározó területein, Magyarországon és külföldön. Legjelentősebb munkái: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, Hewitt Hungary, ORCO Propety Group, Eisberg Hungary, HDI Ungarn, SAXOO London, Ster Century, Grey Communications, Fitforma Franchise, Alcatel, Triumph, White Whytehall, Unicredit Bank, Richter Gedeon NyRT.

Kapcsolat

leder.laszlo@prleder.hu