Vezetővé válni

A jó vezetés pszichológiája négy lépésben

Négy részes tréningsorozatunk célja, hogy megismertessük Önt azokkal a lélektani törvényszerűségekkel, amelyek a sikeres vezetést, illetve sikeres vezetői karrierépítést alapvetően meghatározzák.

Az elmúlt 15 évben megszerzett tapasztalataink szerint a vezetői pályán sikeresen megmaradó vezetők az alábbi készségekkel rendelkeznek:

1. Magas fokú önismeret

2. Kitűnő emberismeret

3. Átlagon felüli állóképesség stressz és konfliktushelyzetekben

4. Sikeres döntéshozatali képesség

Kiknek ajánljuk programunkat?

  • Mindazoknak, akik a közeljövőben vezetői pályára szeretnének lépni
  • Azoknak a kezdő vezetőknek, akik néhány év vezetői tapasztalattal rendelkeznek

Mit adhat Önnek ez az oktatás?

1. Választ kaphat arra a kérdésre, hogy Ön vezetői alkat-e? Milyen vezetői erényekkel és fejlesztendő készségekkel rendelkezik? Pszichológiai tesztek és assessment center típusú gyakorlatok segítségével visszajelzést adunk Önnek arról, hogy hol tart a vezetővé válás folyamatában.

2. Választ kaphat arra, hogy véleményünk szerint Ön hogyan bánik az emberekkel. Második blokkunkban, arra keressük a választ, hogy Ön, mint vezető, milyen pozitív vagy esetleg negatív hatással bír környezetére, hogyan észlelhetik Önt, az Önre bízott munkatársak.

3. Megtudhatja, hogy milyen minőségű problémamegoldó, illetve milyen fokú stressztűrő képességgel rendelkezik. Melyek azok a konfliktushelyzetek, amelyekre tudatosabban fel kell készülnie, és melyek azok a készségei, amelyek további fejlesztésre szorulnak?

4. Döntéspszichológiai ismereteket szerezhet.  A negyedik blokkban a helyes, illetve a hibás vezetői döntéshozatal lélektani okainak elemzésével foglalkozunk.

Önfejlesztési program

A tréningsorozat két hónapos ideje alatt, résztvevőink vezetői önfejlesztési program elvégzésére kapnak lehetőséget. A személyre szabott feladatok elvégzését és megvitatását pszichológus tanácsadó kollegák segítik.

A tréningek formája:

Egész napos kiscsoportos, interaktív oktatások

További referenciáink:

prleder.hu/referenciaink